Zoek, vergelijk en vind de beste dashcam deals!

Alle aanbieders bij elkaar!

Wat is een dual dashcam?

Inhoudsopgave

Heb je een dashcam in de auto dan is die meestal achter de voorruit geplaatst. De camera neemt alles voor de auto op. Wil je ook alles opnemen wat achter je gebeurd? Kies dan voor een Dual Dashcam.

Dat is een dashcam systeem met twee camera’s. Eentje voor de voorzijde en voor de achterzijde. Dit wordt ook wel een 2CH (2-channel) of een ‘dual dashcam’ genoemd.

Voor en achterzijde

Een dual dashcam bestaat dus uit twee aparte camera’s die je kunt monteren waar jij wil. Een camera zal doorgaans achter de voorruit geplaatst worden zodat alles aan de voorkant wordt opgenomen. De tweede camera kan aan de achterkant worden geplaatst, maar kun je ook ergens anders monteren. Denk dan aan een zijkant / dodehoek van een vrachtwagen of op een trailer of in een laadruimte.

De voordelen van twee camera’s

Met een tweede camera heb je meer zicht op alles wat er rondom of zelfs in (bij montage in een laadruimte) het voertuig gebeurd. Handig om de auto te beveiligen tijdens het parkeren. Of om bewijsmateriaal bij inbraak of ongelukken te registreren.

Monteren

De voor- en achtercamera delen dezelfde voeding en SD kaart. De achtercamera wordt met een lange kabel met de voorste camera verbonden. De beelden van de achtercamera worden samen met de beelden van de voorste camera opgeslagen.

Er zijn camera’s die kunnen worden gekoppeld aan de voeding achteruitrijverlichting. Dan kan de camera worden gebruikt als inparkeerhulp.

Bekijk deze Duals Cams op Amazon:

Laatste artikelen